KAUKOS BLOGG

Välkommen att läsa om varierande erfarenheter och åsikter som hör livet till.

Samhället är dess människor. jag tycker om att debattera för sanningens skull och är beredd att byta åsikt om jag har fel.

För mig är sanning och vänskap en hörnsten i livet som är alldeles för kort att spolieras bort med hat och hämnd.

Jag kan vara vän med en god människa oberoende av religion. Jag kan inte vara vän med en ond människa oberoende av religion.

Om något från bloggen citeras måste källan anges.


torsdag 7 juni 2012

Hur jag fick ett nytt pingisbord för 100 kr!


Pingisbordet.
Hade pingisbord i gillestugan då jag bodde i Kvarnsveden, Dalarna. Mina främsta välmeriterade motståndare var Pentti, Kurt och Vesa. Kurt brukade vinna flest gången men Pentti råkade vinna över Kurt någon gång. Han blev så glad att han kastade sig på golvet och skrattade. Vi hade verkligen roligt. Själv var jag nog trea i gänget.
Vi flyttade till Småland och jag saknade mina vänner och pingisbordet – båda lika mycket.
Önskade ett pingisbord – men ekonomin då var i botten så köp var inte att tänka på.
Men, allt brukar lösa sig för den som hoppas.
En dag var jag iväg till soptippen och hade en släpkärra efter som var lånad. Sällan, att jag behövde släp men just då var den bra att ha. Körde upp på rampen och lastade av. När allt var klart kom en annan också med släp. På släpet fanns en nästan ny pingisbord som han tänkte slänga i soporna.
Varför slänger du den?
Det är ingen som använder den!” Svarade han.
Men, lasta över den på mitt släp så får du en hundring för besväret!”
Vi flyttade över det fina bordet med hjul och allt på mitt släp. Han fick sin hundralapp och var nöjd. Jag var mest nöjd!
Spelar numera ofta mot en överlägsen motståndare – postens mästare som han är. Han brukar retas med mig och säga att ”nu skall Kauko dansa!”
Någon sällsynt gång när jag har vunnit har jag skrattat gott – mycket gott. Brukar då fråga honom om han inte ser bollen eller är det fel på racketen?
Kauko.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar