KAUKOS BLOGG

Välkommen att läsa om varierande erfarenheter och åsikter som hör livet till.

Samhället är dess människor. jag tycker om att debattera för sanningens skull och är beredd att byta åsikt om jag har fel.

För mig är sanning och vänskap en hörnsten i livet som är alldeles för kort att spolieras bort med hat och hämnd.

Jag kan vara vän med en god människa oberoende av religion. Jag kan inte vara vän med en ond människa oberoende av religion.

Om något från bloggen citeras måste källan anges.


lördag 1 december 2012

Älskade Skolverket! Ber om förlåtelse!

-->
En syndabekännelse och bön om förlåtelse.
Älskade Skolverket! Jag har syndat på många sätt mot era heliga bud. Jag är en rektor på mindre skola där den ligger alldeles nära kyrkan. Min företrädare var noga med, att barnen var där under Advent och blev välsignade. Han påstod, att detta var en 100-årig tradition och hörde till allsidig undervisning.
Jag lyckades inte bryta detta ovana nu senast. Har låtit barnen bli kränkta av sånger som ”Hosianna Davids Son”, ”Bereden väg för Herren”, ”Gå, Sion din Konung att möta”. Dessa sånger sjöngs med så stor inlevelse så jag lyckades inte stoppa detta sjungande som vilseledde barnen och indoktrinerade dem att tro på det de sjöng. Själv satt jag där längst bak helt förstummad! Sedan, värst av allt, och till min bestörtning hann prästen uttala välsignelsen över dem som var samlade där.
Ber, o helga Skolverket om förlåtelse och syndabefrielse för min missgärning i Lenins, Stalins och den heliga Darwins namn. Amen.
PS. Kan Ni skicka mig en lista på godkända sånger vilka vi kan sjunga i gymnastiksalen?