KAUKOS BLOGG

Välkommen att läsa om varierande erfarenheter och åsikter som hör livet till.

Samhället är dess människor. jag tycker om att debattera för sanningens skull och är beredd att byta åsikt om jag har fel.

För mig är sanning och vänskap en hörnsten i livet som är alldeles för kort att spolieras bort med hat och hämnd.

Jag kan vara vän med en god människa oberoende av religion. Jag kan inte vara vän med en ond människa oberoende av religion.

Om något från bloggen citeras måste källan anges.


fredag 3 augusti 2012

Korståg - jihad


Varför bad Påven ursäkt för Korstågen?
Om korstågen och Jihad – en jämförelse.

Av någon anledning kom jag och arbetskamraten Gregorius Ortoff från det katolska Österrike in på religion. Det blev aldrig några ingående meningsbyten i bullret av elektrostålverkets smältugnar.
Se på korstågen!” Sade Ortoff. ”De kristna har mycket blod på sina händer.”
Jag hade varken lust eller tid att kommentera påståendet i en miljö olämplig för långa diskussioner. Då var samhället homogent med gemensamma värden. Skatterna var acceptabla. Krav på anpassning till invandrare var okänt. Sverige hade många invandrare från Europa med liknande kultur och traditioner som vår. Integration var ett okänt ord i stort sett. Det fanns problem även då men de var enklare att lösa.
Nu är Sverige ett sekulariserad land där folket inte har någon kännedom om sin egen historia. I ett sådant läge anammas allt som verkar förnuftigt. Att vara tolerant är politiskt korrekt. Om någon inte är det i alla situationer då blir stämpeln rasist som har blivit ett skällsord och motargument i brist på något bättre.
Den ensidiga kunskapen om historia orsakar att korstågen tas upp som en förevändning mot kristendomen av ateister, agnostiker, skeptiker och dessa från andra religioner. Islamska terrorister anser sina illdåd som hämnd för korstågen – vilket är långsökt!

Men, att se korstågen (1095 – 1230 e.Kr) som kristna är felaktigt, de flesta inblandade var inte kristna fast de krävde att vara det – eller trodde vara!Allsköns slödder och äventyrare hängde på i tågen.
Sanningen är den, att korstågen var svaret på muslimsk invasion in i då kristna länder sedan 200 – talet. Israel, Jordanien, Syrien, Egypten, Turkiet, Cypern var huvudsakligen kristna. När Islam spreds och blev kraftfull då invaderades dessa och andra kristna länder. Grymheterna var enorma och helt hämningslösa. Bli Muslim eller dö! De deporterade, förslavade, våldtog, mördade med knivar och kroksablar. Detta pågår idag också men nu med västerländska vapen vilka brukas mot västerlänningar och mot dem själva.

När ropen på hjälp nådde Påven Urban II från den Byzantiske Kejsaren Romanos IV satte påven och kungar/ kejsare upp den första korstågsarmén av totalt 8 i avsikt att mota bort muslimerna med våld. Brutalitet mot brutalitet. Många invånare tvingades att bli kristna. Om de nekade blev de dödade. Men, det finns inget som helst biblisk rättfärdigande att i Jesu namn döda civila, erövra land, förstöra städer. Där skall också inkvisionstiden kommas ihåg med grymheter mot kättare och häxor. William Tyndale som översatte Bibeln till engelska så var man kunde läsa den fick plikta med livet. Koranen däremot uppmanar till grymheter och ger alla Allahs söner fullmakt att döda de otrogna. Det vet alla vilka har läst Koranen!

Nu lite historia som inte är politiskt korrekt och som aldrig lärs ut i våra skolor:
Tre år efter Muhammeds död invaderades det kristna Syrien och det kristna Palestina. När Halvmånens armé hade blivit starkt nog då fanns det inga begränsningar för deras ambitioner att erövra all kristna länder. År 638 togs Jerusalem varifrån Muhammed hade farit till paradiset på en gyllene häst. Annars finns det inte ett enda omnämnande om Jerusalem i koranen. Så vidare till år 640 då de erövrade Persien och Armenien och Mesopotamien, dvs, nuvarande Irak. Sedan togs det kristna Egypten och Marocco, Algeria, Tunisien. År 711 seglade de över Gibraltarsundet. Genom terror erövrade de nästan hela Iberiska halvön. Där brändes alla kloster och kyrkor, kvinnorna föstes in i harem. Den som tror på myten fredlig samexistens bör läsa sin historia och ögonvittnesskildringar från samtida. Tänk på alla dem som korsfästes i Cordoba, dem som hängdes eller spetsades på pålar i Granada, halshuggningarna bl.a. iToledo, mm. 800 år av terror och hård diciplin. Om en muslim mötte en kristen eller jude var dessa tvingade att steppa åt sidan och buga. Muslimerna betalade ingen skatt vilket judar och kristna gjorde. Därför var det inte alls angeläget att tvinga Judar eller kristna att konvertera till Islam!De fick inte protestera om en Muslim förolämpade dem – t.ex. genom att spotta på dem!De var förbjudna att använda grön färg.

År 721 lyckades de komma över Pyreneerna över till det katolska Frankrike. I den första staden som var Narbonne slaktades hela den manliga befolkningen, kvinnor och barn blev slavar. Deras framryckning i vågor varade i elva år. I Slaget vid Poitiers lyckades Karl Martel stoppa dem – som tur var! Efter sedvanliga härjningar i Brindisi och år 840 i Bari seglade de mot Rom längs floden Tibern. De belägrade staden och en natt lyckades de komma in i staden däe Basilikorna St. Peter och St. Paul brändes ner till grunden. För att bli kvitt muslimerna tvingades påven Sergius II betala en årlig lösensumma av 25 000 silvermynt. För att hindra nya attacker byggdes de Leonitiska murarna av påven Leo IV. År 911 gav de sig på Schweiz och nådde fram till Graubűnden och Genevesjön. Dock stoppade snön vidare härjningar, så därför drog de sig tillbaka Provence där det var varmare!
Vi hoppar över några hundra år av bestialiska grymheter i Europa som var muslimernas dröm och slagfält...

År 1356, ca 80 år efter det åttonde Korståget invaderades Gallipoli av turkarna. Därifrån marcherade de vidare mot södra Europa och invaderade Trakien, Makedonien och Albanien. De tvingade sig på Serbien och belägrade Konstantinopel i fem år men blev avbrytna av mongolhorder vilka även de så småningom blev islamiserade. År 1430 fortsattes marchen mot Europa, mot Moldavien och Transsylvanien vilka nu heter Rumänien och Bulgarien. Återigen år 1453 belägrades Konstantinopel som föll den 29:e maj. Erövraren hette Mehmet II. Mehmet var en omänskligt grym härskare som i sin maktbegär strypte egna familjemedlemmar, bland annat sin 3-årige lillebror. Lite detaljer om Konstantinopels fall som kan vara bra att känna till:
Invånarna flydde vid daggryningen medan Mehmet bombarderade staden till kadetralen St. Sophia där de började sjunga psalmer. Patriarken försökte lugna sina församlingsbor med att ropa: ”Var inte rädda bröder och systrar! I morgon är ni i himlen och era namn skall bli bevarade till ändens tid!” Barnen vilka gråter inför terrorn blir lugnade av sina mödrar: ”Lugn mitt barn, lugn. Vi dör för tron på Jesus Kristus, för vår kejsare Konstantin IX, för vårt fosterland!”
Ottomantrupperna kommer genom de raserade murarna och hackar de spanska och venetianska försvararna i bitar med sina kroksablar. Efter det rusar de in i Kadetralen och halshugger alla nyfödda, och släcker ljusen med de avhuggna barnahuvuden. Slakten fortsatte från tidig morgon till sent in på kvällen. 4 000 nunnor våldtogs, dödades, korsfästes. Detta fortsatte till Storvisiren äntrade in och sade till sina följeslagare: ”Vila nu, templet tillhör nu Allah!”

Under segerfesten blev Mehmet II full av vinet från Cypern. Han lät hämta den 14- åriga sonen av Storhertigen Notaras. Efter våldtäkten mot pojken avrättades hela hans familj en efter en när pojken såg på. Alla altare förstördes, kyrkorna blev moskeer, klockorna smältes ner.
Detta i korthet om hur Konstantinopel blev Istanbul.
Några år senare, 1456, erövrade samma Mehmet Aten där alla kyrkor blev moskeer. Vi hoppar över några årtal och fortsätter till Otranto i Italien och Ahmed Pasha där de också rusade in i kadetralen och högg av huvudet på ärkebiskopen som just då gav nattvarden. Alla unga kvinnor slängdes till soldaterna de andra överlevande dödades eller förslavades. Ahmed Pasha samlade ihop 800 överlevande mellan 15 – 18 år och gav dem ett ultimatum:
”Önskar ni konvertera till Islam eller dö?”
Jag dör hellre!”, svarade den 16-årige Antonio Gramaldo Pezzulla:. Efter det ropade de alla att ”Jag också – jag också!”
Ahmed Pasha gjorde dem till viljes: Han högg av deras huvuden i en takt av 100 huvuden per dag. Alltså varade massakern exakt 8 dagar.

1512 kom Selim den Grymme på tronen, inte precis genom någon folkomröstning. Först strypte han två bröder och fem kusiner samt ett antal mindre betydelsefulla personer vilka kunde bli ett hot mot tronen. Så föddes en Sultan som senare kallades för Suleiman den härlige. År 1526 invaderade Selim Ungern med en stor arme av manskap och kameler. Slavmarknaden i Istanbul fylldes med 100 000 slavar. Till andra städer som Damaskus, Kairo, Alger, Bagdad fördes tre (3) miljoner slavar från Ungern som i stort sett blev ödelagd. Vidare for Selims arme till Österrike – men där misslyckades med erövringen av Europa. Istället avlivade han 30 000 landsbyggdsbor eftersom det inte lönade sig att ta slavar. Marknadspriserna hade rasat pga de 3100 000 från Ungern.
Det Ottomanska riket från tiden kring Suleiman den härlige fram till första världskriget fortsatte att ha erövrings – och islamiseringsambinioter i Europa. De idkade sjöröveri längs Medelhavet. Fortfarande finns vakttorn kvar byggda för att hålla utkik efter Allahs söner. Varningsropen skallade i byarna när deras skepp syntes... ”Mamma – turken kommer!”

År 1571 invaderade muslimerna det kristna Cypern där de betedde sig värre än vilddjur. Värre än någonting i mänsklighetens historia med vilket de har skändad sig själv – martyrdöden av Cyperns guvernör Marcantonio Bragadino:
Bragadino mötte Lala Mustafa för att förhandla om fredsvillkoren. Guvernören hade med sig ett följe av 40 ledsagare samt en pojke, Antonio, som höll ett parasoll över guvernören. Pojken låstes in i Mustafas bostad där han våldtogs. Efter det hackades de 40 ledsagarna i småbitar med kroksablar. De slet ner Bragadino från hästen och skar av hans näsa och öron. Bragadino tvingades ner på knä framför den mänskliga besten som gav order att guvernören skulle flås levande vilket gjordes 13 dagar senare. Av skinnet modellerades en docka....

Vi slutar där! Ingen normal människa orkar med hur mycket som helst! Därför har jag hoppat över massvis med dokumentation – och det finns massvis för den som är läskunnig, hederlig – vilket alla inte är...
Nämner bara araben Tippu Tip – en av världens största slavhandlare som härjade i Afrika.

Men – påven Johannes Paulus ursäkt till Arafat? Varför detta misstag helige Fader?Av vilken orsak? För att vara politiskt korrekt? Det var den ständigt pistolbeväpnade Arafat som borde ha bett om ursäkt! Rullat sig i tjära och fjädrar...

Den mest provocerande nationsflaggan, den mest motbjudande.