KAUKOS BLOGG

Välkommen att läsa om varierande erfarenheter och åsikter som hör livet till.

Samhället är dess människor. jag tycker om att debattera för sanningens skull och är beredd att byta åsikt om jag har fel.

För mig är sanning och vänskap en hörnsten i livet som är alldeles för kort att spolieras bort med hat och hämnd.

Jag kan vara vän med en god människa oberoende av religion. Jag kan inte vara vän med en ond människa oberoende av religion.

Om något från bloggen citeras måste källan anges.


tisdag 3 maj 2011

Skall jag tro eller inte? Är Bibeln sann? Hur vet jag det?

Den moderna människans dilemma är existentiell. Det är grundorsaken till att syntetiska värdegrunder skapas samt att människan försöker konsumera sig till lycka. När pengar inte räcker blir det avbetalning och skulder vilket förvärrar den psykiska ohälsan. Den kristna moralkoden är trädets stam - men syntetiska värdegrunder är dess grenar vilka alltid faller av - men stammen består. Stammen anses vara ett hinder för frihet och stagnationsbefrämjande. Den moderna människan lutar sig nu mot grenarna - men inte mot stammen. Detta  ger nu bra jordmån till sekter, synkretism och dyra kurser i konsten att leva ett harmoniskt liv...När stammen har lämnats fortsätter sökandet efter sanning och något som är bra nog att luta sig mot - grenarna håller inte...
Läs mer i min bok Den moderna människans dilemma.

Anger - vrede - viha