KAUKOS BLOGG

Välkommen att läsa om varierande erfarenheter och åsikter som hör livet till.

Samhället är dess människor. jag tycker om att debattera för sanningens skull och är beredd att byta åsikt om jag har fel.

För mig är sanning och vänskap en hörnsten i livet som är alldeles för kort att spolieras bort med hat och hämnd.

Jag kan vara vän med en god människa oberoende av religion. Jag kan inte vara vän med en ond människa oberoende av religion.

Om något från bloggen citeras måste källan anges.


torsdag 9 juni 2011

ÄVEN SOM VUXEN ÄR JAG ETT BARN!


Bibeln säger att vi är Guds barn.
Är vi det då? Är detta sant att vi har en far som bryr sig om oss – om mig och dig? Många vill ha många bevis och vill ändå inte tro fast de får de bästa tänkbara bevisen mot sina mer eller mindre äkta tvivel.
Hela skapelsen hålls upp av kärleken. Alla djur tar väl hand om sin avkomma – annars skulle de inte överleva. En kattmammas eller en fågels kärlek och omtanke är fascinerande och vackert. Just nu flyger de och letar efter mat till de små ungarna – från soluppgång till långt in på kvällen när mörkret faller. Jesus säger att vi är älskade av en far i himlen som skapade människan till sin avbild. Vi kan jämföra det med två älskande vilkas barn blir deras avbild. Barnet får sedan en uppoffrande kärlek och omtanke. Ingenting är för mycket för föräldrarna – deras osjälviska kärlek räcker hela barnets liv – liksom Jesu kärlek räcker hela vårt liv.
Om vi tar ett exempel från Litauen. Där finns ett fängelse i Jelgava. Fängelset är omgärdad med flera meter höga betongmurar- Fångarna ser bara den blå himlen eller alla dess skiftningar under korta raster ute på gärden. Jelgava är stort inhysande 700 fångar i alla åldrar. De är livstidsdömda och kommer aldrig ut och kan aldrig rymma. Livstidsdom är hela resten av deras liv. Deras fruar kommer aldrig och hälsar på…
Men, deras föräldrar överger dem inte. De kommer ofta till sina pojkar – sina barn vilka de trots omständigheterna älskar och de gråter över sina barns öde. Deras kärlek är lidande. De hälsar på så länge de är i livet eller deras barn. Men även efter döden består deras kärlek, en kärlek som är av evighet och som aldrig dör. De kommer sällan tomhänta vid besöken. Ofta är föräldrarna fattiga, men ser ändå till att skrapa ihop matpaket att ta med. Jesus sade också att han skulle vara med oss ända till livets slut.
Gud ÄR kärlek. Om denna kärlekens kraft skulle brytas här på jorden av demonernas chef – vilket är dennes målsättning då skulle allt förvandlas till ett helvete – vilket hans målsättning är – för han hatar äkta kärlek… Han hatar även dem som hatar…