KAUKOS BLOGG

Välkommen att läsa om varierande erfarenheter och åsikter som hör livet till.

Samhället är dess människor. jag tycker om att debattera för sanningens skull och är beredd att byta åsikt om jag har fel.

För mig är sanning och vänskap en hörnsten i livet som är alldeles för kort att spolieras bort med hat och hämnd.

Jag kan vara vän med en god människa oberoende av religion. Jag kan inte vara vän med en ond människa oberoende av religion.

Om något från bloggen citeras måste källan anges.


fredag 3 juni 2011

Vårdnadsbidrag i Alvesta kommun är nu infört och många jublar!Fakta om Vårdnadslön i Alvesta kommun. Den 23 november 2010 beslöts att finansiera och införa systemet med vårdnadslön i Alvesta kommun efter votering med rösterna 26 – 23. Protokollet från mötet finns på nätet och biblioteket. Nu, med hjälp av juridiska teknikaliteter lyckades SAP att ytterligare förhala införande och finansiering av vårdlön. Orsaken är ideologisk. De håller på sin mening därför att det är deras egen. Inte för att det är sant eller av omtanke om de människor vilka bor i vår kommun. Valfriheten stör det kollektiva systemet som de har byggt upp de senaste 60 åren. De är mycket villiga att dela ut bidrag så länge det inte gör intrång i kollektivet. – men, vårdlön och friskolor är ett intrång i deras samhällssystem. Då blir det tvärstopp. Andra som röstade ”rött” var V, Mp - de gröna, Fp - ”liberalerna.” Deras motivering mot vårdlön är väldigt bräcklig: 1) Ingen kan leva på 3 000 kr även om det är skattefritt. Det är inte politikernas sak att bestämma vad någon kan leva på. Många familjer lever på 0 kr. Mona Sahlin vill ha 14 miljoner att leva på. 2) Vårdnadslönen är en kvinnofälla. Nej, det är omtanke om barnen. Vuxna människor vilka söker om vårdlön gör det frivilligt och avstår med glädje karriären under några få år. Kollektivet är däremot en kvinnofälla där de tvingas att medverka mot sin vilja. 3) Vårdlön stör den kommunala verksamheten. Tvärtom! Vårdlön gynnar den kommunala verksamheten. Frigör nya platser på dagis samt underlättar arbetet för personalen – det är enklare att sköta 3-åringar än 1-åringar som alla föräldrar vet redan. För ett antal år sedan blev SAP kreativa: De började kalla dagis för Förskola - men ettåringar behöver ingen Förskola… Det finns många fler ’mantran’ men vi nöjer oss med detta. Kauko Antbacke