KAUKOS BLOGG

Välkommen att läsa om varierande erfarenheter och åsikter som hör livet till.

Samhället är dess människor. jag tycker om att debattera för sanningens skull och är beredd att byta åsikt om jag har fel.

För mig är sanning och vänskap en hörnsten i livet som är alldeles för kort att spolieras bort med hat och hämnd.

Jag kan vara vän med en god människa oberoende av religion. Jag kan inte vara vän med en ond människa oberoende av religion.

Om något från bloggen citeras måste källan anges.


torsdag 19 maj 2011

STEGEN SOM ALLA INTE HAR

STEGEN
av Kauko Antbacke kl. den 14 maj 2011 kl. 13:47
Vi alla har inte fått samma stege att klättra till toppen på. Andra har ingen stege alls. Andra känner fruktan inför att klättra för högt eller att stegen går sönder. Denna stege av förväntningar vilka blir besvikelser. Varje första steg du tar mot din medmänniska är en början till nästa steg och nästa samtal, nästa vänskap, nästa kärlek... Men kärleken gör dig sårbar men dess höga syfte är ändå att skingra ensamheten. Om du vill vara säker på att inte bli besviken någon gång så linda in ditt hjärta, göm dina känslor i en unken kista där den får vara stilla utan att utvecklas - men där den blir hård som sten. Ett hjärta som måste krossas först innan du blir en älskande varelse - den, som du skapades till från allra första början. Engagera dig aldrig i en annan människa - men i dina egna egoistiska intressen där du aldrig behöver låna din stege till någon annan. Offra dig aldrig för någon och be aldrig för någon och släpp aldrig någon för nära ditt osynliga revir av egoism.
... Det enda stället där du inte behöver vara lojal, inte vara rädd för kärleken inte offra dig är helvetet där du får fortsätta att odla din fanatism för evigt - och där alla andra gör likadant...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar